Väsymys on äärimmäistä, joskus ylivoimaista fyysistä ja henkistä väsymystä, joka ei merkittävästi parane levon tai unen myötä. > 자유게시판

본문 바로가기

회원메뉴

전화 : 010-7210-9954
자유게시판

Väsymys on äärimmäistä, joskus ylivoimaista fyysistä ja henkistä väsym…

페이지 정보

작성자 Mittie 작성일23-10-30 05:23 조회2,910회 댓글0건

본문

Se on yleinen niveltulehdukseen liittyvä ongelma, ja se voi saada muut oireet, kuten kipu ja nivelten jäykkyys tuntumaan vakavammilta ja rajoittavammilta.

Se voi vaikuttaa motivaatioosi ja keskittymiskykyysi, joskus tätä kuvataan aivosumuksi. Jotkut ihmiset huomaavat, että se vaikuttaa heidän emotionaaliseen hyvinvointiinsa ja saa heidät tuntemaan olonsa ärtyneeksi tai masentuneeksi.

Väsymystä kärsivät ihmiset sanovat usein, että se on samanlaista kuin flunssa, jonka oireita ovat:

laakkeet
heidän ruumiinsa ja raajojensa tuntuu raskaalta ja vaikealta liikkua
uupumusta
tunne, että heidän energiansa on kulunut pois.
Väsymys on arvaamaton. Se voi alkaa yhtäkkiä mihin aikaan päivästä tahansa. Joinakin päivinä saatat tuntea olosi uupuneeksi heräämisen jälkeen, vaikka luulet nukkuvasi hyvin.

Se voi kestää tunnin, päivän tai useita päiviä. Jotkut ihmiset saattavat huomata, että se kestää pidempään.

Se voi saada sinut tuntemaan, ettei sinulla ole voimaa tai energiaa edes yksinkertaisten arjen tehtävien suorittamiseen.

Väsyneistä ihmisistä tuntuu usein, että heidän täytyy jättää väliin asioita, joista he nauttivat, säästääkseen energiaa työhön tai tehtäviin. Mielialaasi kohottavien asioiden puuttuminen voi kuitenkin pahentaa väsymystä.

Väsymys on äärimmäisempi kuin pelkkä väsymys. On kuitenkin olemassa tapoja, joilla voit hallita sitä ja vähentää sen vaikutusta elämääsi.

JAA TÄMÄ OSIO
Mikä aiheuttaa väsymystä?
Väsymys on kehosi reaktio stressaavien tapahtumien, kokemusten, terveysongelmien tai tunteiden kertymiseen.

Yleensä väsymykseen ei ole yhtä syytä, vaan se johtuu useiden tekijöiden yhdistelmästä.

Syyt voivat olla erilaisia kaikille. Se voi olla seurausta:

tulehdus, joka voi aiheuttaa turvotusta, punoitusta, lämpöä ja kipua, kun keho yrittää parantaa infektiota tai vammaa lähettämällä enemmän verta ja nestettä alueelle
anemia, jossa punasolujen puute, joka kuljettaa happea ympäri kehoa, voi heikentää lihaksia ja alentaa energiatasoja. Se voi johtua raudan puutteesta. Anemia voi liittyä sairauksiin, kuten nivelreuma, lupus ja selkärankareuma. Se voi olla joidenkin niveltulehdushoitojen sivuvaikutus.
jotkin hoidot, kuten jotkin kohtausten lopetuslääkkeet, masennuslääkkeet ja ahdistuneisuuslääkkeet, opioidipohjaiset kipulääkkeet, jotkin lihasrelaksantit, antibiootit ja suun kautta otettavien steroidien pitkäaikainen käyttö. Lääkehoidot voivat vaikuttaa ihmisiin eri tavoin, keskustele lääkärisi tai apteekkihenkilökunnan kanssa, jos olet huolissasi.
pitkäaikaiset sairaudet, kuten tulehduksellinen niveltulehdus tai autoimmuunisairaudet
kipu
lihasheikkous, joka johtuu kivusta ja toimimattomuudesta
liioittelemalla sitä puomi- ja laskukäyttäytymisellä. Tällöin jatkat tehtäviäsi ottamatta huomioon kipuasi tai väsymystäsi, kunnes et voi jatkaa fyysisesti ja henkisesti.
huonolaatuinen uni
stressiä ja ahdistusta
aterioiden puuttuminen, huono ruokavalio tai riittämätön veden ja muiden terveellisten alkoholittomien juomien juominen tarkoittaa, että kehollasi on vähemmän energiaa.

Väsymys ja niveltulehdus
Niveltulehdus liittyy yleensä kipuun ja jäykkyyteen. Se voi vaikuttaa yleiseen terveyteen, uneen, painoon, emotionaaliseen hyvinvointiin ja siihen, kuinka paljon liikuntaa tunnet pystyväsi tekemään.

Monet ihmiset, joilla on niveltulehdus, sanovat, että väsymys on yksi heidän suurimmista haasteistaan.

Väsymys voi liittyä monenlaisiin niveltulehduksiin ja niihin liittyviin tiloihin. Se on yleensä autoimmuunisairauksien, kuten nivelreuman, reaktiivisen niveltulehduksen ja lupuksen, oire. Autoimmuunisairauksissa immuunijärjestelmä hyökkää vahingossa kehon omia terveitä kudoksia vastaan.

Se liittyy myös vahvasti tiloihin, jotka voivat aiheuttaa pitkäaikaista kipua, kuten fibromyalgia, polymyalgia rheumatica ja monimutkainen alueellinen kipuoireyhtymä.

Nivelrikkoa sairastavat ihmiset ovat myös raportoineet olevansa väsyneitä.


Keskustele lääkärisi kanssa väsymyksestä
On useita asioita, jotka voivat vähentää väsymyksen vaikutusta. Ensinnäkin se auttaa, jos voit selvittää, mikä sen voisi aiheuttaa.

Ei ole olemassa mitään erityisiä väsymyksen testejä. Voit kuitenkin auttaa lääkärisi diagnoosissa kirjoittamalla miltä sinusta tuntuu, mikä voi aiheuttaa sen ja miten se vaikuttaa elämääsi. He voivat myös tarjota sinulle täytettävän itsearviointilomakkeen.

Oireistasi riippuen lääkärisi voi suositella sinulle verikokeita varmistaaksesi, ettei väsymyksesi ole aiheuttanut jokin muu sairaus. Jos näin on ollut, tämän tilan hoitaminen voi parantaa väsymystäsi.

Väsymykseen ei ole olemassa erityisiä lääkehoitoja. Lääkärisi, fysioterapeuttisi, toimintaterapeuttisi tai reumatologiryhmäsi pitäisi kuitenkin pystyä auttamaan sinua tunnistamaan merkit ja oppimaan hallitsemaan niitä.


Miten voin auttaa itseäni?
Voit hallita väsymystäsi useilla tavoilla.

Ajan suunnittelu viisaasti jakaa energiasi päivän tai viikon aikana voi auttaa. On myös tärkeää sisällyttää päivääsi lempeää liikuntaa ja noudattaa terveellistä ruokavaliota.

Riittävän laadukkaan unen ja väsymyksen välillä on vahva yhteys. Ja voit toteuttaa useita myönteisiä askeleita parantaaksesi mahdollisuuksiasi nukkua hyvin.

Stressi ja huoli voivat pahentaa väsymystäsi, joten on hyvä idea havaita kaikki, mikä aiheuttaa sinulle stressiä, ja yrittää käsitellä niitä ajoissa.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

상호 : 세일통전 | 대표 : 채완식 | 사업자번호 : 220-02-76258
주소 : 서울특별시 관악구 봉천동 1679-21 | 주소 : 서울특별시 강남구 논현동 148-13
이메일 : sangmook001@hanmail.net | 전화 : 010-7210-9954 | 팩스 : 02-2256-6698

COPYRIGHT © 2019 성인전기. ALL RIGHTS RESERVED